FRUITZUUR

Wat is een fruitzuur peeling?

Een fruitzuur peeling is een verzamelnaam voor verschillende zuur peelings die gebruikt worden om beschadigde dode huidcellen te verwijderen. Een fruitzuur peeling heeft een keratolytische werking, wat betekend dat de bovenste huidlagen versneld afschilferen. De peelingen verweken de kit substantie tussen de dode huidcellen waardoor deze kunnen loskomen en kunnen afschilferen. Ondanks dat de peelings ook wel “chemisch” worden genoemd zijn ze van natuurlijke afkomst. Een fruitzuur peeling zorgt voor vernieuwing van de huid waardoor deze gladder, gezonder en steviger is. Het stimuleert de huid om nieuwe cellen aan te maken. De behandeling heeft een gunstig effect op problemen zoals acne, slechte doorbloeding, pigment en ouderdoms- vlekken en als kuur verbeterd het ook de vochtbalans in de huid.

 

Glycolic Acid

De glycolic acid is gewonnen uit suikerriet. Glycolzuur heeft een sterke keratolytische werking wat betekend dat de bovenste huidlagen versneld afschilferen. Daarnaast stimuleert het de vorming van nieuwe huidcellen.

 

Lactic Acid

Lactic acid wordt ook wel melkzuur genoemd, echter is dit zuur niet afkomstig van melk maar wordt gewonnen uit de koolhydraten in mais en rietsuiker. Melkzuur is dus vrij van melk en kan ook gebruikt worden bij allergie. De lactic acid heeft naast een keratolytische werking, ook een sterk vocht bindend effect. Het zorgt er voor dat vocht beter in de huidcellen vastgehouden kan worden en verhoogd het vochtpeil van de huid.

 

Sensitive Peel

De sensitive peeling is een peeling die uit verschillende fruitzuren bestaat: glycolic acid, lactic acid, citric acid, malic acid, en tartaric acid. Deze peeling is geschikt voor de dunnere en gevoeligere huidtypen.

 

Citric Acid

Wordt vaak gebruikt in een fruitzuur peeling die verschillende soorten fruitzuren bevat. De absorptie van de citric acid is minder intensief waardoor deze meestal alleen in een mix van peeling voorkomt en niet als een op opzichzelfstaande peeling.

 

Malic Acid

Malic acid is appelzuur. Het wordt zoals het woord al zegt gewonnen uit appels. Ook deze vorm van zuur wordt voornamelijk gebruikt in een mix-peeling omdat het als losse peel niet sterk genoeg werkt.

 

Tartaric Acid

Wijnsteenzuur, oftewel tartaric acid wordt gewonnen uit druiven. Ook dit zuur komt voornamelijk voor in mixed peelings.

 

Salicylic Acid

De life-saver van iedereen met acne en veel onzuiverheden. Wordt gewonnen uit de bast van de wilgenboom maar komt van nature ook voor in sommige fruitsoorten en bepaalde cactussen. Salicylzuur heeft een keratolytische werking. Omdat salicylzuur gerelateerd is aan de aspirine familie heeft het ontstekingsremmende eigenschappen. Daarnaast heeft het vet oplossende eigenschappen en kan dit zuur vrij makkelijk de poriën binnen dringen waar het het talg in de poriën oplost, de opgehoopte dode huidcellen verwijdert en de poriën reinigt.

De behandeling

De huid wordt gereinigd waarna er een pre-peeling wordt aangebracht. De specialiste adviseert tijdens de behandeling welk zuur het meest geschikt is voor de huid en houd daarbij ook rekening met de wensen en doelen van de klant. Nadat de peeling in de huid getrokken is wordt deze geneutraliseerd met een speciaal ontwikkelde vloeistof. Na de peeling worden onzuiverheden verwijderd. Als masker gebruiken we een vers gemengd op maat gemaakt masker op basis van enzymen. De specialiste ontwikkeld dit masker tijdens de behandeling zodat de hoge werkstoffen behouden blijven. Onder het masker brengt de specialiste een vitamine complex van peptiden en vitamine C toe. De behandeling wordt afgesloten met huid verbeterende verzorging aangepast op uw huid.

Effectiviteit

  • Puistjes en onzuiverheden

  • Pigmentatie en ouderdomsvlekken

  • Doffe teint / rokershuid

  • Fijne lijntjes

  • Algehele huidverbetering

Na de behandeling:

  • Na de behandeling is het belangrijk dat je gedurende 2 weken de Anti Ageing Protect Cream SPF50+ gebruikt. Dit is noodzakelijk voor een goed verloop van de behandeling. Solaria dient gedurende 14 dagen vermeden te worden.

  • De huid kan na de behandeling droog en trekkerig aanvoelen. Je kunt dit wegnemen door het gebruik een olie serum aangepast op uw huidtype. De specialiste adviseert je graag welke olie geschikt is voor jouw huid.

  • Bij de meeste peelings gaat de huid niet vervellen.

  • Na de behandeling is het belangrijk dat je gedurende de dag minimaal 2 liter water drinkt. Vermijd cafeïne en alcohol dit droogt namelijk uit. Vermijd gedurende 24 uur na de behandeling sporten of fysieke inspanning en ga niet zwemmen naar de sauna of een stoombad. Ga ook niet onder een warme douche staan.

  • Deze behandeling wordt niet uitgevoerd van juni t/m half september i.v.m. de UV gevoeligheid van de huid na een fruitzuur peeling.

Boek nu je afspraak!