COAGULATIE COUPEROSE

Wat is coagulatie van couperose?

Wanneer je last hebt van adertjes in het gelaat heb je last van couperose. Deze komen vaak voor op de wangen, kin, neus en het voorhoofd. Deze adertjes zijn niet gevaarlijk maar worden door vele wel als storend ervaren. Tijdens de behandeling maken we gebruik van thermo coagulatie. Coagulatie maakt gebruik van trillingen met zeer hoge frequentie die een warmte effect veroorzaken. Zo kan de specialiste lokaal en heel precies de adertjes opwarmen. Als gevolg van het opwarmen stollen de eiwitten en verdwijnt het adertje. De adertjes die behandeld zijn blijven weg. Echter is het wel zo dat de kans is dat er uiteindelijk nieuwe adertjes ontstaan. Samen met de specialiste kijk je naar de juiste huidverzorging om dit zoveel mogelijk tegen te gaan. Mochten er nieuwe adertjes ontstaan kun je de coagulatie behandeling herhalen. De huid heeft 4 weken nodig om volledig te herstellen. Dit wilt niet zeggen dat dit gedurende 4 weken zichtbaar is aan het huidoppervlak. Op de dag van de behandeling kan de huid wat gezwollen zijn en voelt de huid warm en rood aan. Binnen enkele dagen vormen zicht kleine korstjes op de behandelzone die vanzelf loslaten. Gemiddeld heb je 3 tot 6 behandelingen nodig.

 

De behandeling

De huid wordt gereinigd en gedesinfecteerd waarna er een verdovende crème aangebracht wordt. De verdoving dient +/- 60 minuten in te trekken en haalt het scherpe randje van de behandeling af. De specialiste houd vervolgens een klein naaldje tegen de huid en het coagulatie apparaat zend een hoog frequentie trilling af. Het naaldje gaat niet in de huid. Het adertje verdwijnt direct. Per behandeling behandelen maximaal 30 minuten. Na de behandeling desinfecteert de specialist de huid en bespreekt met u de nazorg.

Na de behandeling

  • De huid ziet er rood uit en voelt warm aan. Ook kan de huid lichtelijk zwellen. Binnen enkele dagen kunnen er korstjes ontstaan die vanzelf loslaten. Krab deze korstjes er niet vanaf hier kunt u littekens van krijgen.

  • Houd de wondjes ten minste 7 dagen droog. Hoe droger de wondjes hoe beter de genezing.

  • Stel het gebied gedurende 2 weken niet bloot aan zonlicht.

  • De huid dient na het afvallen van de korstjes ingesmeerd te worden met de Anti Ageing Protect Cream SPF50+

  • Make-up is niet toegestaan op het gebied totdat de korstjes er vanzelf vanaf zijn gevallen.

Boek nu je afspraak!